Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină


Cuvântul „mama‟ este cel mai frumos din lume. Iar sentimentul pe care o femeie îl are atunci când își ține pentru prima dată copilașul în brațe cred că este unic. Întreaga lume se schimbă pentru ea. Copilul devine centrul Universului pentru fericiții părinți.

În urmă cu aproape un an am aflat o veste care m-a bucurat peste măsură: una dintre prietenele mele cele mai bune, Aurelia, a dat naștere unei fetițe. Nu sunt cuvinte destule în lumea aceasta pentru a descrie ceea ce am simțit. Știu cât de mult își dorea un copil și ce sacrificii a făcut pentru a-l aduce pe lume. Aurelia e un suflet inimos, generos, o mamă care e capabilă să facă orice pentru puiul ei. Este genul de mamă al cărui copil îți dorești să fii, pentru că știi că vei avea parte de toată dragostea ei, de tot suportul.

Venirea pe lume a unui copil înseamnă însă și o pregătire temeinică. Punctual, iată în ce a constat aceasta în cazul prietenei mele.

Recoltarea de celule stem

Când fericiții părinți au auzit că cei de la Cord Blood Center oferă recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem, n-au mai stat pe gânduri și și-au dorit să ia legătura cât mai repede cu această clinică. Nu s-au gândit nici o clipă că această procedură ar fi o fiță. Ei știau de celulele stem de ceva vreme și acest lucru i-a ajutat în luarea rapidă a deciziei de a face această procedură. Plus că s-au gândit la posibila existență a unor accidente nefericite în viitor și au vrut să fie siguri că vor fi protejați. Astfel, cântârind bine lucrurile, s-au programat la clinică.

Cei de la Cord Blood Center le-au adus la cunoștință faptul că pe lângă recoltarea placentei, mai există încă două tipuri de recoltare, e vorba de recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical și din țesutul ombilical. Aurelia și soțul ei au ales prima opțiune. S-au stabilit detaliile legate de prelevare și, cu două săptămâni înainte de naștere, Aurelia a primit kitul și asta a fost tot.

Amenajarea camerei copilului

Fiecare mămică are tendința să amenajeze din timp cuibul unde o să se adăpostească noul pui. De obicei ele cumpără un pătuț și își închipuie că bebe o să doarmă singur acolo nestingherit. Ei bine, lucrurile se pot schimba un pic, când vine vorba de realitate. Pentru că bebelușul este nou venit pe lume, este stimulat din toate părțile, îi ia ceva timp să se acomodeze la tot ce îl înconjoară, cel mai bine o să se simtă în apropierea mamei. Specialiștii recomandă cosleepingul, adică somnul în același pat cu bebe pentru că îți va ușura momentele în care îl vei alăpta (poți să-l hrănești din poziția culcat) și pentru că pe cel mic își va regla respirația după respirația ta și o să fie mai liniștit dacă îți simte mirosul și căldura pielii. Nu te îngrijora dacă nu vrea să stea singur, în pătuțul lui. Probabil că îi lipsește cea care a fost atât de aproape de el, timp de 9 luni. Adică tu!

Aurelia mi-a povestit că a redecorat camera într-un fel anume încât aceasta să pară ruptă din basme. Picturi pe pereți cu personaje din desene animate, îngerași deasupra pătuțului care să vegheze somnul micuței prințese, niște bumpere pentru pățut. Bumperele sunt acele obiecte care se leagă de zăbrelele patului și previn lovirea bebelușului de acestea.

Alegerea căruțului

Câte bordeie, atâtea obicee, zice o vorbă populară. Sunt atât de multe tipuri de cărucioare pe piață încât pare super complicat să alegi ceva care să îți și placă, să fie și util. De aceea, documentarea în acest sens, discuțiile cu medicul ginecolog și cu prietenii care au copii, sunt esențiale. Aurelia a procedat astfel și a reușit să cumpere cel mai potrivit căruț pentru prințesă.  

Sfatul Aureliei este să optăm pentru o variantă de cărucior complet, 3 în 1. Este cu siguranță unul dintre cele mai utile cărucioare datorită modulelor incluse, dar și datorită faptului că achiziționând un asemenea model vom face o investiție pe termen lung. Un astfel de cărucior este format dintr-un landou, care de regulă se folosește până la 6 luni și care excelează prin confort deoarece menține o poziție corectă a spatelui bebelușului, o scoică, care reprezintă singura modalitate de transport în mașină a copilului până la vârsta de 6 luni și un modul sport care poate fi folosit până ce copilul va renunța la cărucior. Așadar este indicat să punem copilul în scoică atunci când e în mașină, dar când am ajuns la destinație, e bine să avem la îndemână un sistem de purtat ergonomic, povestește Aurelia. În acest mod vom avea în continuare mâinile libere și îi vom oferi micuțului un sprijin consistent pentru dezvoltare.

Stație monitorizare bebe

Aurelia a optat pentru un monitor video. Astfel, poate sta liniștită în orice parte a casei, fără să se mai ducă de fiecare dată în camera copilului să vadă ce face. Cu atât mai mult la vârstele mici, copiii nu stau locului. Găsesc ei o portiță de evadare din pătuț, oricât de bine ar fi protejat acesta.

Scaunul auto

Aurelia mi-a povestit că pentru ea a fost destul de copleșitor momentul în care a văzut că există atâtea modele de scaune auto pe piață și că trebuie să ia o decizie să aleagă ceva bun pentru copilul ei. După multe discuții cu soțul ei și cu apropiații, Aurelia a luat decizia cea mai potrivită, și anume achiziționarea unui scaun tip scoică. Scoicile sunt special concepute pentru a proteja coloana vertebrală firavă a celor mai mici dintre noi. Tot pentru protecție, ele sunt prevăzute cu centuri de siguranță în 5 puncte. 

Acest articol a fost scris pentru proba a doua din cadrul competiției SuperBlog 2020.

.

One thought on “Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

Puf de păpădie

Îmi lipsești la fiecare bătaie a inimii, la fiecare clipire, în fiecare secundă și în fiecare moment al zilei!

Breath of heaven

Respiră un gând, o poezie, un sentiment...poartă-le cu tine, fă o tendință din frumosul interior.

mysoul244

"there's a hole in my soul / you can see it in my face / it's a real big place"

RADIO PROPAGANDA

"Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști, ridică-te și mori" - Jim Morrison

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

%d bloggers like this: