“Pierdut și regăsit în călătoria inimii” este o carte scrisă de un om deosebit pe care viața și credința în Dumnezeu l-au întărit și l-au transformat într-un luptător și un prieten adevărat.

Povestea acestei cărți se axează pe viziunea asupra vieții de către scriitor, totodată povestind și despre viața lui. Autorul își atrage cititorii prin stilul simplu care poate să fie ușor înțeles făcându-i pe aceștia să aibă un sentiment de empatie față de viață și lumea încornjurătoare. Ștefan este versiunea românească a lui Jules Verne și Hergé, doi artiști care și-au expus pasiunea pentru călătorie și explorare în operele lor. Este de asemenea versiunea românească al renumitului scenarist și autor de bestseller Jonathan W. Stokes.
Nu numai că vom face cunoștință cu scriitorul, dar vom învăța și lecții valoroase de-a lungul romanului. Puterea prieteniei adevărate, voința, trecerea obstacolelor prin credință și hotărâre, lucrurile frumoase și urâte din viață, a risca, supraviețuirea într-o societate care de multe ori nu este ceea ce pare, consecințele suportate atunci când vrem să executăm mai mult decât putem, valoarea lucrurilor mărunte în viață și cunoașterea limitelor și a sinelui, ca să dăm câteva exemple.
Romanul este o călătorie în țara de baștină a autorului, cât și în diferite locuri din Europa. Este de asemenea un pelerinaj pentru că scriitorul face multe referiri la Biblie și ne sfătuiește să nu uităm că Dumnezeu are ceva plănuit pentru fiecare dintre noi. Uneori ne testează pentru a măsura credința pe care o avem în El.
Ștefan a preferat să portretizeze virtuțile în oameni de vârste diferite cărora le-a atribuit abilități speciale asemeni îngerilor și personajelor din folclorul românesc adăugând astfel un strop de fantasy în cartea lui. Emoțiile negative ca tristețea, dorul, disperarea și lăcomia sunt voci care nu numai că ne descurajează și ne paralizează de frică, dar ne mai și ispitesc să facem lucruri care nu ne stau în fire, asemeni scenei biblice „Ispitirea lui Iisus”.Autocritica, societatea și experiențele dureroase sunt câteva din obstacolele pe care le înfruntăm în viață din când în când, dar autorul ne învață că învățarea din propriile greșeli poate să ne dea putere să trecem obstacolele optimiști cu capul sus și zâmbetul pe buze.
Alături de J. R. R. Tolkien, C. S. Lewis, Charles Dickens, Victor Hugo, Anna Sewell, J. K. Rowling, Sophie-Audouin-Mamikonian, Richard H. Stephens, Emily Martha Sorensen, Laura Știrbu, Miruna Ursache, Georgia Lohan, Irina Dumitru, Flavius Ardelean, Răzvan „Franco” Nițoi, Elena Kedros, Sir Steve Stevenson, Moony Witcher, Paula Harrison, R. L. Stine, Chris Grabenstein, Neil Gaiman, Matt Haig, Chris Riddell, S. A. Patrick, K. M. Jenkins, B. K. Boes, Allison D. Reid și Veronica D. Niculescu, Ștefan Apostol a revoluționat literatura prin stilul unic.
Recomand cu drag această carte cititorilor de la 12+ pentru că există scene pe care cititorii mai mici nu le pot înțelege.
Îți mulțumesc, Ștefan, pentru acest roman minunat și îți doresc multă sănătate, bucurii și inspirație!
Cartea lui Stefan o puteti achiziționa de aici, precum și din Libraria Librarium din Iași.
Recenzie realizată de Georgiana Laura Gheorghe
Mulțumesc frumos, Ștefan!
LikeLiked by 1 person
Cu drag, Georgiana!
Multumesc din suflet pentru bucuria ce mi-ai oferit-o, aceea de a-mi scrie recenzia cartii mele
LikeLiked by 1 person
Cu plăcere!
LikeLiked by 1 person