Cuba. Top 3 atracții


Introducere

Când spui Cuba te gândești la cultură, natură, istorie, magie și tradiții. Perla Antilelor este rezultatul armonios al îmbinării mai multor culturi, obiceiurile și spiritul deschis, ofertant al acestora dând naștere uneia dintre cele mai fascinante destinații din Caraibe.

Cubanezii sunt oameni care iubesc imaginația, sunt bucuroși tot timpul, nu au prejudecăți și sunt foarte prietenoși. Glumele și ideea de a transforma o întâlnire într-o fiesta sunt la ordinea zilei. Am spus fiesta? Pregătiți-vă pentru dans. Carnavalele, charangas-urile, parrandele, petrecerile de la țară și zilele patronului orașelor în care mergeți, precum și gastronomia tipică cubaneză, cum ar fi Buñuelos, Tamales și carnea de porc prăjită, însoțite întotdeauna de o cafea bună, o băutură Cuba Libre, o băutură Daiquiri, Mojito sau Piña Colada, toate acestea vă vor încânta simțurile și vă vor face vacanța o experiență extraordinară. Pregătiți-vă să deveniți personaje ale unei povești scrise de voi, pentru voi.

Cum ajungem

Există două modalități de a ajunge în Cuba: pe calea aerului și pe mare. Pe insulă se află 10 aeroporturi internaționale și 15 aeroporturi naționale distribuite în întregul arhipelag. De asemenea, 4 terminale de croazieră și 15 porturi internaționale completează infrastructura turistică a Cubei.

Havana

Havana înseamnă muzică, tradiție, cultură, monumente naționale și atracții naturale de o valoare incomensurabilă. Obiceiurile și tradițiile păstrate cu sfințenie de sute de ani uimesc vizitatorii care planifică o vizită în La Havana, aceasta devenind nu doar destinația favorită din Cuba, ci din întreaga Americă Centrală.

Puteți vizita Havana pe tot parcursul anului. Vremea este caldă în cea mai mare parte a anului, cu temperaturi care variază între 20 și 30° C. Puteți chiar să vă planificați călătoriile în La Havana pentru a participa la evenimente precum celebrul Carnaval Havana, Festivalul Internațional de Balet și Festivalul Internațional al Noului Cinema Latin American (la Hotel Nacional), pe lângă congrese și simpozioane de anvergură internațională.

Declarat unul dintre orașele Noilor Minuni ale Lumii în anul 2016, Havana mulțumește pe toată lumea: de la peisaje și activități ecoturistice pentru iubitorii de aventuri în aer liber și un teren de golf unde se organizează turnee internaționale în fiecare an, până la diferite sporturi, cum ar fi surfingul, golful, fotbalul sau echitația.

Jardines del Rey. Ciego de Avila

Provincia Ciego de Ávila deține unul dintre cele mai importante centre turistice ale insulei, Jardines del Rey. Climatul tropical excelent de aici permite ca plajele să abunde de viață pe tot parcursul anului.

În Jardines del Rey vă veți putea bucura de ecoturism, de sporturi precum snorkeling sau scufundări, puteți admira specii de păsări deosebite, formațiuni naturale unice și un întreg univers natural ce abundă în culoare și viața. Pasionații de istorie se pot delecta cu arhitectura neoclasică a unor clădiri emblematice, cum ar fi Catedrala Catolică sau Teatrul Principal.

Ciego de Ávila are propriul său aeroport internațional „Jardines del Rey”, precum și un terminal feroviar care permite transportul trenurilor în aproape toate provinciile țării. Există mai multe facilități hoteliere, pentru toate tipurile de buget. În orașele Morón și Ciego de Avila puteți sta în case private, ceea ce vă permite să vă bucurați pe deplin de toate ofertele culturale, naturale și gastronomice pe care vi le oferă această destinație.

Ciego de Avila se mândrește cu un patrimoniu cultural bogat. Există mai multe companii de dans și grupuri de teatru la care vă puteți înscrie. De asemenea, muzeele, bibliotecile, galeriile de artă și centrele culturale vă așteaptă cu drag să le călcați pragul. Nu veți regreta. Dacă vă place să explorați, fiecare hotel din Jardines del Rey are birouri de turism de unde puteți alege un tur, fie unul în oraș, fie unul în jurul frumuseților naturale din regiune.

Baracoa. Guantanamo

Baracao este inima Cubei. Cetățenii acestei provincii se identifică cu celebrul cântec La Guantanamera, scris de compozitorul cubanez Joseíto Fernández. Pe teritoriu există trei siteuri ce fac parte din UNESCO. E vorba de Parcul Național Alejandro de Humboldt, Rezervația Cuchillas del Toa și plantațiile de cafea franceze.

Guantanamo, capitala provinciei, se traduce: „pământ între râuri”. Orașul a fost fondat în 1797. Grădina zoologică Piedras, singura de acest fel din lume, viaductul La Farola, pădurile virgine, dansurile indigene Nengon sau Kiriba, sunt doar câteva dintre atracțiile de pe care orice turist trebuie să le vadă și să se bucure de ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

Puf de păpădie

Îmi lipsești la fiecare bătaie a inimii, la fiecare clipire, în fiecare secundă și în fiecare moment al zilei!

Breath of heaven

Respiră un gând, o poezie, un sentiment...poartă-le cu tine, fă o tendință din frumosul interior.

mysoul244

"there's a hole in my soul / you can see it in my face / it's a real big place"

RADIO PROPAGANDA

"Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști, ridică-te și mori" - Jim Morrison

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

%d bloggers like this: