La volanul Honda Civic Type R – Amintiri cu un record de viteză


De când am fost anunțat că voi avea oportunitatea de a conduce noul model Honda Civic Type R pe celebrul circuit de la Nurburgring nu mai am liniște. Mi s-a spus de asemenea că voi avea parte de o mare surpriză. O campioană mondială îmi va fi copilot. Sunt atât de entuziasmat încât efectiv număr zilele până când mă voi vedea în această mașină extraordinară, concepută pentru viteză.

Mi-am dorit să conduc o Honda încă de când, întâmplător, am dat peste descrierea mașinii pe site și am citit descrierea acesteia. Încă de la primele rânduri imaginația mea a început să zboare.

Honda Civic Type R reflectă o gândire unică, reinventarea perpetuă, progresul și îmbunătățirea continuă

Honda

Mă și văd pe circuit, instalat pe scaunul perfect conceput pentru o experiență de vis. Faptul că nu voi fi singur îmi dă un sentiment și mai plăcut. Cu siguranță o să fie o provocare de care o sa îmi aduc aminte toată viața.

Marea zi vine. Emoționat și entuziasmat totodată, îmi iau rămas bun de la ai mei și pornesc către aeroport. Când ajung, deja elicopterul mă așteaptă. Zborul până la Bonn decurge în condiții perfecte. E o zi senină, numai bună pentru a avea parte de o experiență de care să îți aduci aminte cu drag. Cobor din elicopter. O mașină a reprezentanței Honda mă așteaptă lângă heliport. Văd un bărbat chipeș, blond, cu alură de militar. Și mai văd pe cineva. Este o domnișoară de culoare, foarte veselă. I se citește bucuria în ochii jucăuși. Pentru o clipă am senzația că o cunosc. Cu cât mă aproprii mai mult de mașină, inima îmi bate mai tare. Să fie oare ea? Marea campioană a lumii în gimnastica feminină? Simt că nu mai pot să înaintez. Emoția mi-e pânâ în gât. O pot vedea pe tânără excelent acum. E chiar ea! Dumnezeule! E Simone Biles! De 4 ori campioană olimpică, 22 de medalii de aur până acum. Cea mai bună gimnastă a lumii în acest moment.

Simone coboară din mașină. Îmi zâmbește, îmi dă mâna înspre sărutare și mă îmbrățișează călduros. Of, Doamne! Ce emoționant! Nu pot să cred că în fața mea e o persoană atât de specială. De când eram copil mi-am dorit să o întâlnesc pe Cătălina Ponor, marea noastră campioană și modelul meu de viață. Sper într-o zi că ne vom vedea. Acum însă sunt față în față cu Simone, adversarul de temut al Cătălinei de atâtea ori la medalia de aur la Jocurile Olimpice și la campionetele mondiale de gimnastică. Îndrăznesc să iau cuvântul:

—Bună, Simone! E o onoare să te văd!

—Și pentru mine e o plăcere să te văd. Am auzit câteva lucruri despre tine si mi-a plăcut. De aceea am acceptat provocarea dată de către Honda. Știu că ai trecut prin multe și că ești un învingător. Te felicit din toată inima!

Auzind-o glăsuind atât de frumos, am simțit că mi se înmoaie picioarele. Dar nu e timp de emoții. Antrenamentele pentru marele circuit de la Nurbunring ne așteaptă. Ne suim în mașină și ajungem la pistă cât ai clipi.

Honda Civic Type R. Concepută pentru viteză

Ni se prezintă mașina pe care o vom testa. E cu adevărat o minunăție! După ce ni se explică ce avem de făcut și ni se dau câteva date despre siguranța noastră, ne îmbrăcăm cu echipamentele de protecție și ne punem căștile. Suntem gata de marea aventură. Eu mă așez pe scaunul șoferului, Simone ia loc lângă mine. Ne punem centurile. Apăs pe butonul Start Engine. Turez motorul. Acesta se aude fabulos. Îi arunc o privire plină de încredere lui Simone si demarez în forță.

Honda Civic Type R, modelul Championship White

Ajungem la 100 km/h în 5.6 secunde. Ne simțim asemeni unor vulturi ieșiți la vânătoare. Ne imaginăm că planăm pe asfalt. Vrem să fim și mai rapizi. Accelerez. 150 km/h. Simțim forța gravitației cum ne împinge în scaune. 200 km/h. Adrenalina atinge apogeul. Vrem și mai mult. Ne dorim să scoatem tot ce putem din cei 320 CP. Ajungem la 260 km/h. Impresionant! Începem să încetinim. Simone îmi spune, cuprinsă de un extaz debordant:

—Wow, Ștefan! Ce tare a fost! Mă bucur enorm că am acceptat provocarea și că te-am cunoscut. M-am simțit extraordinar. Ador viteza. E prima dată când trăesc o astfel de experiență și ce poate fi mai frumos decât să o ai alături de o persoană curajoasă, de un luptător.

—Și eu mă bucur că te-am cunoscut și că am trăit această fascinantă experiență împreună. A fost senzațional! Faptul că ai fost alături de mine mi-a sporit încrederea că vom reuși. 

Opresc mașina. Sunt entuziasmat de faptul că am izbutit să scot un timp perfect: 6:44.93s. Mașina aceasta la cursă va scoate un timp care cu certitudine va intra în istorie. Merită. Când spui Civic spui performanță. Când spui Type R spui excelență.

Eleganță și rafinament. Honda Civic Type R

Îmi iau rămas bun de la Simone și decolez către casă. Ce zi! Am cunoscut o personalitate mare a lumii. Chiar dacă e încă un copil, Simone a cucerit, cucerește și va cuceri în continuare multe inimi. Nu ai cum să nu îi admiri dăruirea, curajul, spiritul de învingătoare și perseverența. Am avut șansa de a conduce o Honda pentru prima oară în viață. La bordul acesteia m-am simțit extraordinar. Dotările deosebite, precum sistemul cruise control, sistemul audio cu ecran tactil de 7″ pentru o experiență de vis, suspensia faţă tip MacPherson, sau cei patru cilindri VTEC TURBO care dezvoltă o putere maximă de 320 CP și un cuplu de 400 Nm, toate acestea inspiră pe orice om care își dorește să aibă o experiență desăvârșită.

Felicitări, Honda!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2019.

Advertisements

One Comment on “La volanul Honda Civic Type R – Amintiri cu un record de viteză

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inima Din Cuvinte

Cuvintele unesc și despart inimi

AnaMaria

Un inceput...

Viață Împlinită

Blog de dezvoltare personală și de ascensiune spirituală. Consiliere intuitivă, tarot, astrologică, numerologică, previzională.

heart beat

Action precedes motivation.

Flavor Smasher

The ultimate place for smashing flavors

Blogu' lu' Ioan

textealesculese

ROMANIA MEA DRAGA

Sa ne cunoastem tara.

joypassiondesire

No matter what you have been through, you can feel better again

OrdinaryBlog

Smile! Why? Because you can!

Verde cu Ștef

Aici sunt eu, ștef și gândurile mele, dacă ai intrat din greșeală nu-i bai, important e după ce ai plecat să fi mai fericit, mai bun, mai verde :))

vara din ziua de ieri

visez fluturi, sau un oraș în care am fost cândva, dar, cel mai mult, te visez pe tine

ArtSuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

Aila

Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi .

%d bloggers like this: