Cum să nu te rătăcești în călătorii


Înainte să pornim într-o călătorie trebuie avut în vedere faptul că în orice moment putem face cunoștiință cu neprevăzutul. Ni se poate descărca telefonul, putem rămâne fără bani sau mai rău, putem avea nevoie de îngrijiri medicale.

Asigură-te că familia și prietenii te pot găsi

Ar fi bine să lași un itinerariu acasă! Eu n-am făcut asta o dată și ai mei au aflat unde sunt într-un mod dureros, printr-o scrisoare venită de la spital. Dacă uiți să lași o variantă a traseului în format scris, atunci spune alor tăi măcar punctele cheie pe în care vei ajunge. Include și zborurile sau hotelurile unde te vei caza pe listă iar dacă te decizi pe ultima sută de metri să te îndrepți către alte locații care nu erau în plan, specifică măcar numele țărilor membrilor familiei tale.

Caută informații corecte

Caută informații corecte cu privire la mersul trenurilor, rutele autocarelor, sau harta metroului. Dacă aceste date nu sunt afișate pe siteurile de profil, atunci întreabă persoanele de la agențiile de turism sau de voiaj. Notează fiecare lucru folositor pentru călătoria ta și verifică apoi ca ceea ce ai scris. Nu evita să întrebi alți călători dacă nu știi cu exactitate unde trebuie să cobori.

Respectă lucruri elementare

Ia aminte la ceea ce vezi în jurul tău. Cand mergi pe jos, poți să îți notezi puncte cheie pe lângă care ai trecut pentru a știi pe unde să te întorci.

Cere ajutorul. Nu este nimic deplasat sau greșit în a cere ajutorul în momentul în care nu ești sigur că te îndrepți în direcția bună. Nu adresa întrebări la care se poate răspunde cu da sau nu ci unele deschise la care răspunsul să fie mai complex.

Acestea ar fi câteva sfaturi de urmat. Personal, mai recomand să aveți asupra voastră o aplicație tip gps, cum ar fi Sygic sau GPS Map Factor. Acestea vă vor ajuta cu siguranță să nu vă pierdeți. De asemenea, o hartă a orașului sau zonei naturale în care ajungeți e bine venită.

Voi ce metode folosiți pentru a nu vă rătăci?

Advertisements

14 Comments on “Cum să nu te rătăcești în călătorii

 1. Pentru mine lucrurile sunt simple plec doar cu grupul și nu ma depărtez .Ma informez foarte bine în legătura cu zona și organizam excursia în asa fel încât și vremea sa fie buna ai încadrarea în timp sa fie optima.Sa nu ne apuce noaptea hai hui.O zi frumoasa ! Cu mult drag

  Liked by 1 person

  • Multumesc pentru raspuns 😊. Eu pana acum, din motive de curaj poate, sau de timp, cu o exceptie, calatoriile mi le-am facut singur. Au fost lungi, de 20 de zile, cu trenul. Prin Interrail. Fiind singur, organizarea mi-a trebuit sa fie spartana. Chiar o sa scriu un articol despre cum e sa iti organizezi singur o calatorie. Pe principiul omul cat traieste invata, de la expeditie la expeditie am cules din ce in ce mai multe informatii si astfel mi-am facut calatoriile mai sigure, dar si mai….aventuroase. Eu tare neastamparat sunt cateodata 😀
   O zi minunata si tie! Te cuprind!

   Liked by 1 person

  • Nu am început bine comentariul mi-am dat seama dupa ce l-am trimis.Eu am raspuns strict la ultima intrebare dar am citit toate sfaturile si sunt chiar de un real folos.Cat despre calatoria de unul sigur este nevoie de organizare mult mai riguroasa si bineinteles de curaj.Eu nu pot decat sa va admir.Cu mult drag

   Liked by 1 person

 2. Da, bune sfaturi !
  Mai ales pentru mine, eu care am obiceiul de a nu anunța pe nimeni unde urmează să plec când plec din curte, au fost si cazuri cand am plecat pe munte și nici măcar sotia nu mi-am anuntat-o, ști, sunt din generația aia care eram mereu pe-afară și pe dealuri și campii de dimineața până seara, astfe, că nu ne surea de nimeni si nimic, dar binenteles că nu am nici o justificare, și că trebuie așa cum ai spus tu sa ne anunțam intenția precisă unde urmeaza să ne deplasam, ca nu se stie niciodată..

  Eu de obicei sunt foarte prevăzător, și numerg nicaieri de-acasă cu mainile-n buzunar, și mă cam pricep la tehnici de supraviețuire, că sunt pasionat de buschcraft si outdoors, și uneori mai car după mine si lucruri care nu le folosesc, doar pentru că..

  Multumesc de Ponturi, Te Salut !!!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lorin Braticevici

Digital Marketer pasionat de calatorii, fotografie, carti, filme si viitor

BRAINCHILD

gehadsjourney.wordpress.com

RADIO PROPAGANDA

"Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști, ridică-te și mori" - Jim Morrison

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

AnaMaria

Un inceput...

Viață Împlinită

Blog de dezvoltare personală și de ascensiune spirituală. Consiliere intuitivă, tarot, astrologică, numerologică, previzională.

heart beat

Action precedes motivation.

Flavor Smasher

The ultimate place for smashing flavors

Blogu' lu' Ioan

textealesculese

ROMANIA MEA DRAGA

Sa ne cunoastem tara.

OrdinaryBlog

Smile! Why? Because you can!

Verde cu Ștef

Aici sunt eu, ștef și gândurile mele, dacă ai intrat din greșeală nu-i bai, important e după ce ai plecat să fi mai fericit, mai bun, mai verde :))

%d bloggers like this: