8 lucruri surprinzătoare despre Australia


Într-una dintre călătoriile mele prin Europa am avut ocazia să cunosc o familie de români care locuiesc în Sydney. Atât de frumos mi-au vorbit despre această țară miraculoasă, despre oamenii frumoși și deschiși de acolo, încât am început să visez că într-o zi voi vedea cu ochii mei acest loc fără de asemănare în lume. Încă visez și studiez. Poate cândva visul se va transforma în realitate. Viitorul aparține celor care cred.

În Alpii austrialieni există un strat mai gros de zăpadă decât în cei elvețieni

În timp ce mulți oameni vizitează Australia pentru plajele fascinante și se bucură de strălucirea soarelui pe tot parcursul anului, Alpii de aici reprezintă o adevărată mecca pentru pasionații de schi. Ninge de obicei între iunie și septembrie, ceea ce înseamnă că Australia este locul perfect pentru a practica schiul în timpul verii. Thredbo și Perisher sunt două stațiuni mari de lângă Canberra, ultima fiind cea mai mare stațiune de schi din emisfera sudică. Muntele Blue Cow este una dintre cele mai populare zone, cu o gamă uriașă de spații de cazare și piste de schi, precum și cu puncte panoramice uimitoare asupra Alpilor.

90% din populația Australiei trăiește de-a lungul coastei

Prezența marilor deșerturi din centrul acestei țări face ca marea majoritate a populației să trăiască în zona țărmului. Marile orașe Perth, Sydney și Melbourne sunt locuri emblematice de vizitat, cu centre zgomotoase și cu o multitudine de plaje, de la zonele cu nisip fin din Bondi până la cele perfecte pentru practicarea surfului din Trigg. Există de asemenea sute de stațiuni mai mici, unde puteți aprecia frumoasa coastă a Australiei. Explorează Port Macquarie în New South Wales și prepară-ți cină la lumina feerica a lumânărilor parfumate sau îndreaptă-te spre Queensland și descoperă petrecerile ce țin până în zorii zilei din Airlie Beach.

  1. În Tasmania se respiră unul dintre cel mai proaspăt aer din lume

Insula Tasmania este locul ideal pentru a experimenta minunatul aer liber – un aer la fel de curat cum e în Antarctica. În jur de o treime din stat este parc național și patrimoniu mondial protejat. Tasmania este un paradis al pasionaților de plimbări, cu trasee și pasarele care se întind pe întreaga insulă. Potecile aflate în zona coastei dezvăluie priveliști impresionante asupra golfului Wineglass și a Golfului Focului. Dacă mersul pe jos nu este punctul tău forte, te poți bucura de o plimbare cu caiacul, poți experimenta ciclismul montan sau explora peșterile insulei.

Marea Barieră de Corali. Cel mai mare ecosistem din lume

Heron Island

Marea Barieră de Corali este mândria Australiei, formată din aproape 2.500 de recife individuale. Acestea sunt vizibile din spațiu. Marea Barieră de corali s-a întins pe jumătatea coastei de est a țării, ceea ce înseamnă că există o mulțime de locuri pe care să le folosești ca punct de scufundări pentru a explora coralii. Cairns este cel mai faimos oraș pentru a începe o excursie la recif, dar Townsville, Port Douglas și Airlie Beach au toate plaje grozave și diverse tururi care vă pot ghida pentru a vă bucura de recif. Snorkellingul și scufundările printre corali, pești multicolori și țestoase cu siguranță vor fi un punct culminant al oricărei experiențe unice în Australia.

În Australia există peste 60 de regiuni viticole

Feathertop Winery, Porepunkah

Nu poți să mergi în Australia și să nu încerci vinul! Cu o varietate atât de mare de regiuni viticole este greu de ales între ele. Majoritatea regiunilor vi se află în New South Wales și Victoria, așa că dacă vă place să descoperiți câteva dintre ele, o călătorie cu mașina între Sydney și Melbourne ar fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Dăruiți-vă timp pentru a explora Highlands South și Tumbarumba, una dintre cele mai pitorești regiuni viticole din Australia. Acestea produc vin dintr-o varietate mare de struguri, de la Sauvignon Vert până la Chardonnay. În Australia de Vest se găsesc, de asemenea, o serie de podgorii care sunt toate accesibile din Perth.

Fraser Island. Cea mai mare insulă de nisip din lume

Țărmurile nisipoase ale Insulei Fraser sunt un must-have al oricărei călătorii în Queensland. Golful Hervey este punctul de pornire pentru explorarea insulei, așa că urcați pe o barcă și descoperiți deliciile acestui paradis insular – apele albastre limpezi ale lacului MacKenzie, înconjurate de țărmul cu nisip alb și de albastrul irezistibil al piscinelor din Champagne, unde puteți înota în bazinele superficiale de la marginea oceanului. Există 150 de dingo pe insulă, astfel că este o oportunitate excelentă de a vedea unul dintre faimoșii câini sălbatici din Australia, dar păstrați-vă distanța, deoarece sunt animale sălbatice și pot fi agresivi.

Trenul Indian Pacific traversează cea mai lungă porțiune dreaptă de cale ferată din lume

Australia se mândrește cu o serie de călătorii feroviare spectaculoase. Între Sydney și Perth se află Indian Pacific, calea ferată care își face drum prin toată țara, de la uimitorii Munți Albaștri, până la Munții Flinders Ranges. Oprirea în Adelaide reprezintă o necesitate – bucurați-vă de bucate alese și muzee de artă. Continuarea călătoriei vă duce prin Câmpia Nullabor, unde are loc secțiunea dreaptă înainte de a trece prin fertila vale Avon și spre Perth.

Great Ocean Road. Cel mai mare monument dedicat războiului din lume

Great Ocean Road este una dintre cele mai cunoscute drumuri rutiere din Australia, cu vederi uimitoare și priveliști pitorești de-a lungul traseului. Construit prin soldați care se întorceau după Primul Război Mondial, drumul a fost dedicat ca memorial pentru cei care au murit luptând și a fost conceput pentru a conecta comunitățile izolate care s-au format la marginea coastei accidentate a Victoriei. Cei Doisprezece Apostoli sunt faimoasa vedere pe acest traseu șerpuitor, dar Farul Split Point, orașele fermecătoare din Port Fairy și coasta perfectă pentru surfing din Golful Apollo sunt locuri la fel de frumoase de vizitat. Între iunie și septembrie puteți observa balenele. Șoseaua se întinde între Torquay și Allansford.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

Puf de păpădie

Îmi lipsești la fiecare bătaie a inimii, la fiecare clipire, în fiecare secundă și în fiecare moment al zilei!

Breath of heaven

Respiră un gând, o poezie, un sentiment...poartă-le cu tine, fă o tendință din frumosul interior.

mysoul244

"there's a hole in my soul / you can see it in my face / it's a real big place"

RADIO PROPAGANDA

"Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști, ridică-te și mori" - Jim Morrison

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

%d bloggers like this: