Imposibil? Uită că există


Oare de câte ori am auzit expresii negativiste în viața noastră? Oare de câte ori nu ni s-a spus că ceea ce noi ne dorim să facem este de domeniul fantasticului? Câte vise îndrăznețe au fost curmate așa, numai pentru că cineva nu a crezut că e cu putință să faci ceva extraordinar?

Când eram copil, de fiecare dată când auzeam expresii precum”imposibil”, “n-o să poți”, “n-ai să faci față” sau “renunță”, simțeam că o ploaie de cuțite îmi străpung sufletul și mă pironesc. Mi-am pierdut încrederea în mine, speranța, curajul. Nici măcar atunci când unii colegi de clasă încercau să mă aline eu rămâneam închis într-o lume a deznădejdii.

Astăzi, după ce am înțeles că menirea mea pe lume este aceea de a dărui, după ce am înțeles că nu sunt singur, după ce am învățat să ridic privirea și să mă bucur de fiecare zi așa cum este ea, pot spune cu mâna pe inimă că acest cuvânt dureros, capabil să creeze furtuni mistuitoare într-un suflet de om, nu mai există pentru mine. 

M-am întrebat într-o zi: oare ce ar fi dacă aș lua fiecare literă din aceste cuvinte și aș forma altele? Să ne oprim asupra cuvântului “imposibil”. 

Infinit – un infinit de resurse așteaptă ca eu să deschid porțile inimii și să îmi dau voie să mă bucur de tot și toate.

Miracol – viața este un miracol. Oare nu e momentul să cred în mine, să învăț să iert și să mă iert și să accept că viața își urmează cursul frumos?

Pasiune – am învătat că fiecare lucru făcut cu pasiune duce întotdeauna la rezultate minunate. Cu perseverență, cu rugăciune și cu multa dragoste orice greutate poate fi depășită.

Oportunitate – când conștientizez că sunt capabil să îmi urmez visele, realizez și că fiecare zi reprezintă un ocean de oportunități. O clipă ne poate schimba viața. Și acea clipă va veni. Trebuie doar să credem în noi înșine și să ne bucurăm de ceea ce avem.

Succes – ce este succesul pentru mine? E mai important cel material sau cel spiritual?

Iertare – a învăța să iertăm și să ne iertăm ne va aduce cel mai frumos dar pe care l-am primit vreodată. Sufletul nostru își va recăpăta frumusețea crezută pierdută și luminozitatea extraordinară iar glasul inimii de care vom asculta ne va duce întotdeauna spre Bine.

Biruința – cea mai grea bătălie este cu noi înșine. Avem toate resursele pentru a învinge.

Iubire – nimic nu există pe pământ fără Iubire. Să ne lăsăm cuprinși de ea și vom cunoaște fericirea.

Libertate – avem dreptul de a fi liberi să mergem pe orice cale ne dorim. Sa alegem cu înțelepciune.

Dragi cititori, indiferent de încercările la care viața vă supune, nu uitați că sunteți curajoși, sunteți frumoși și sunteți plini de resurse. Sunteți binecuvântați. În fiecare zi.

Advertisements

4 Comments on “Imposibil? Uită că există

  1. 🙂 … Cât de frumos ai scris!. Așa este,mereu când ceva pare imposibil trebuie să credem că într-un fel sau altul poate fi realizat cu multă muncă și dăruire,dar este realizabil.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inima Din Cuvinte

Cuvintele unesc și despart inimi

AnaMaria

Un inceput...

Viață Împlinită

Blog de dezvoltare personală și de ascensiune spirituală. Consiliere intuitivă, tarot, astrologică, numerologică, previzională.

heart beat

Action precedes motivation.

Flavor Smasher

The ultimate place for smashing flavors

Blogu' lu' Ioan

textealesculese

ROMANIA MEA DRAGA

Sa ne cunoastem tara.

joypassiondesire

No matter what you have been through, you can feel better again

OrdinaryBlog

Smile! Why? Because you can!

Verde cu Ștef

Aici sunt eu, ștef și gândurile mele, dacă ai intrat din greșeală nu-i bai, important e după ce ai plecat să fi mai fericit, mai bun, mai verde :))

vara din ziua de ieri

visez fluturi, sau un oraș în care am fost cândva, dar, cel mai mult, te visez pe tine

ArtSuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

Aila

Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi .

%d bloggers like this: