Kingda Ka, un montagne-russe impresionant


A te sui într-un montagne-russe este cu siguranță una cele mai amuzante și de neuitat experiențe pe care o poți avea într-un parc de distracții. O plimbare cu un montagne-russe îți crește adrenalina la maxim.

Activități recreaționale

Kingda Ka se află în parcul tematic Six Flags Great Adventure din statul New Jersey, SUA. Parcul are o suprafață de aproximativ 900 ha și oferă o gamă largă de atracții pentru adulți și copii deopotrivă. În parcul Six Flags există peste zece trenuri montagne-russe mai mici, la fel de atractive precum Kingda Ka. Proprietarii parcului intenționează să construiască un alt montagne-russe numit Felinarul Verde, care va avea o buclă verticală unde pasagerii vor ajunge cu capul în jos.

Scurt istoric

Trenurile montagne-russe moderne au fost precedate de sănii ce coborau pe șine de gheață, șine care semănau cu pistele de bob de astăzi. În secolul XVII, această activitate a devenit populară printre locuitorii înstăriți din Rusia imperială. O versiune de vară prevedea șine construite din lemn și roți atașate săniilor. Proiectul Kingda Ka a fost realizat în anul 2005. Înălțimea complexului atinge 139 m iar viteza maximă a trenului este 206 km/h.

Doar pentru cei curajoși

Kingda Ka are două opriri și patru vagoane care pot fi lansate la intervale de 45 de secunde. Acest lucru înseamnă că în fiecare oră pot merge cu trenul până la 1400 persoane. Fiecare vagon, ce seamănă cu o platformă îngustă, are 18 locuri dispuse pe două rânduri. Kingda Ka a atins un echilibru între călătorii extraordinare și siguranță. Pasagerii sunt fixați de scaune cu centuri ce trec peste umeri. Acestea constau dintr-o bară rigidă și două legături elastice suplimentare. Au fost prevăzute și hamuri speciale pentru a garanta că turiștii nu cad în timpul călătoriei și nici nu suferă accidente neplăcute din cauza întoarcerilor și virajelor extrem de rapide ale trenului.

O cocoașă de cămilă

După ce pasagerii sunt fixați în siguranță pe locurile lor, un mecanism hidraulic lansează vagonul, care atinge viteza maximă în doar 3,5 secunde. Vagonul merge apoi pe o șină verticală spre cel mai înalt punct al traseului, după care coboară 127 m într-o spirală de 270 de grade. În timpul coborârii, trenul atinge viteza de 200 km/h. În momentul căderii, vagonul este trimis peste o mică cocoașă de cămilă (39 m), de unde cade iar cu viteză. Frânele electromagnetice ale trenului sunt activate la 30 de secunde după lansare. Pasagerii se întorc încet spre stație pe o suprafață plată. Deși întreaga călătorie durează mai puțin de un minut, este o experiență incredibilă, de care n-ai cum să nu îți amintești câte zile îi avea.

Risc controlat

Kingda Ka nu este lipsit de erori, dar pe traseu nu au avut loc niciodată accidente grave până în prezent. La un an de la finalizarea sa au fost detectate o serie de erori la sistemul de frânare al trenului, iar in 2009 traseul a fost avariat de fulger, fără ca vreun pasager să aibă de suferit.

4 lucruri fascinante
  • anumite secțiuni din Kingda Ka permit pasagerilor să experimenteze senzația lipsei de gravitație
  • pe vreme cu vânt puternic, Kingda Ka nu poate ajunge uneori la punctul cel mai înalt al șinelor sale – în astfel de cazuri, trenul trebuie să se întoarcă la poziția de start
  • în parcurile americane sunt cele mai multe trenuri montagne-russe din lume, printre care și cele mai înalte și mai rapide
  • șinele trenurilor montagne-russe erau făcute inițial din lemn; în câteva parcuri tematice încă mai există șine realizate din acest material.
Advertisements

3 Comments on “Kingda Ka, un montagne-russe impresionant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inima Din Cuvinte

Cuvintele unesc și despart inimi

AnaMaria

Un inceput...

Viață Împlinită

Blog de dezvoltare personală și de ascensiune spirituală. Consiliere intuitivă, tarot, astrologică, numerologică, previzională.

heart beat

Action precedes motivation.

Flavor Smasher

The ultimate place for smashing flavors

Blogu' lu' Ioan

textealesculese

ROMANIA MEA DRAGA

Sa ne cunoastem tara.

joypassiondesire

No matter what you have been through, you can feel better again

OrdinaryBlog

Smile! Why? Because you can!

Verde cu Ștef

Aici sunt eu, ștef și gândurile mele, dacă ai intrat din greșeală nu-i bai, important e după ce ai plecat să fi mai fericit, mai bun, mai verde :))

vara din ziua de ieri

visez fluturi, sau un oraș în care am fost cândva, dar, cel mai mult, te visez pe tine

ArtSuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

Aila

Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi .

%d bloggers like this: