Cerro Dragon


Cerro Dragon constituie o destinație aparte datorită locației sale. Din vârful dunei de nisip pot fi admirate apele albastre ale Pacificului și imensitatea Deșertului Atacama.

Cerro Dragon este o dună renumită printre pasionații de parapantism și schi pe nisip. Se află lângă orașul Iquique din nordul statului Chile.

La marginea Deșertului Atacama

Deșertul Atacama, regiunea cea mai aridă și lipsită de precipitații din lume, se află în nordul statului Chile, pe Platoul Central al Anzilor, între Lanțul Chilian de Coastă și Cordilierii Occidentali. Ținutul deșertic este situat la o altitudine cuprinsă între 500 și 2000 m peste nivelul mării și are o suprafață de aproximativ 105.000 km².

Atacama este numit uneori “deșertul ceții”. Aici aproape că nu plouă niciodată iar singura sursă de apa pentru vegetația rară din zonă este ceața care se lasă la răsărit.

O dună fosilă

Cerro Dragon s-a format prin acumularea nisipului purtat de vânt și a sedimentelor marine pe un deal ce a căpătat formă în ultima perioadă a Cuaternarului, acum 18.000 ani. Procesul de formare a dunei s-a sfârșit în jurul anului 4000 î. Hr, însă forma și mărimea sa încă sunt influențate de vânt. Cerro Dragon este o dună de deșert lipsită de o vegetație care să contribuie la stabilizarea sa.
Duna Cerro Dragon are o formă parabolică, ce amintește de litera “U” alungită. Este definită și ca o dună fosilă, din moment ce procesul său de formare a luat sfârșit.

Un paradis al sporturilor extreme

Cerro Dragon, paradisul sporturilor extreme

Cerro Dragon atrage turiști care preferă activitățile recreaționale extreme, precum plutitul în aer sau coborârea în viteza pe panta unei dune. Dealul este o Mecca pentru iubitorii chilieni de parapantism și schi pe nisip. Aventurieri din întreaga lume se aduna aici în căutare de senzații tari.

4 lucruri fascinante

  • Numele de Cerro Dragon provine dintr-o poveste despre un dragon care a rămas nemișcat în așteptarea prietenei sale, o fetiță
  • Cele mai importante monumente din Iquique datează din secolul XIX și epoca de aur a orașului, când argintul și salpetrul erau extrase din minele locale.
  • Deasupra dunei apar adesea cercuri luminoase. Unii cred că sunt OZN-uri
  • Momentul din zi preferat al celor care practică schiul pe nisip este seara – cele mai mari viteze de coborâre cu placa se ating atunci când nisipul este rece
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OrdinaryBlog

Smile! Why? Because you can!

Verde cu Ștef

Aici sunt eu, ștef și gândurile mele, dacă ai intrat din greșeală nu-i bai, important e după ce ai plecat să fi mai fericit, mai bun, mai verde :))

vara din ziua de ieri

visez fluturi, sau un oraș în care am fost cândva, dar, cel mai mult, te visez pe tine

ArtSuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

Aila

Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi .

%d bloggers like this: