Plane spotting, mai mult decât o pasiune

Primul gând ce îmi vine în minte despre avioane este că le-am iubit de când eram copil. Îmi amintesc că aveam la școală un coleg care era mare fan al aeromodelelor. În fiecare zi aducea la școală câte un avion și îmi spunea informații despre el, ca un adevărat inginer spațial.

Mai târziu, când am început să înțeleg filmele și serialele ce se dădeau la televizor, pasiunea pentru avioane a devenit mult mai puternică. Îmi plăceau enorm de mult modelele F-14 Tomcat, F-16 și F-18. Mi se păreau pur și simplu ireale, perfecte. Pe atunci nu conștientizam, dar cred că în adâncul sufletului îmi doream să vină ziua în care voi ajunge acolo sus, deasupra norilor, să mă bucur de fiecare clipă și să trăiesc o experiență unică. Să fiu aproape de soare și să îi mulțumesc pentru că îmi mângâie chipul zi de zi cu razele lui scântâietoare. Acest lucru avea să se întâmple mult mai târziu, în 2017, atunci când am avut primul zbor în țară și în 2018, când am avut primul zbor internațional.

Așa cum vă scriam în articolul „Pierdut și regăsit în călătoria iertării”, în toamna anului trecut am auzit la știri despre această pasiune care poate deveni un job palpitant, plin de experiențe unice și momente fascinante. A fost dragoste la prima vedere. Cu perseverență și voință, cu o motivație maximă, aproape zi de zi o apucam pe drumul către pistă pe jos (două ore dus), și încercam să găsesc cele mai bune locuri pentru a face fotografii frumoase.

Astăzi, după dezamăgirea trăită la aeroport atunci când am încercat să îmi depun dosarul pentru a ajunge plane spotter acreditat, m-am reîntors la dragostea pentru avioane, fără a mai avea nici o presiune deasupra capului. Pur și simplu de drag. Când sunt la pistă simt că uit de tot. Nu contează nici foamea, nici oboseala, absolut nimic. Cu adevărat, plane spotting-ul nu e doar o pasiune. Este trăire, emoție, bucurie. Este o poveste.

Vouă vă plac avioanele? Ce vă pasionează la ele cel mai mult? 🙂

Reclame

4 comentarii la “Plane spotting, mai mult decât o pasiune

    • Mulțumesc :). Cu siguranță așa voi face. La noi la Iași sunt doar patru companii care operează pe aeroport, dar e un punct de plecare. Va urma Otopeni și de acolo tot mai sus.
      Așa e. Perseverența este cheia.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Universul astral

"Dubito, ergo cogito, cogito ergo sum."_ René Descartes

Hotels. Holiday

Best hotels and best price. Holiaday and trips

Kara Duenas

Where I document my adventures in travel, style, and food

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Un inger visator92

despre mine si ceea ce ne înconjoară

%d blogeri au apreciat asta: