X Factor. O altfel de călătorie


Este început de ianuarie. Au trecut trei ani de la accidentul din Norvegia și câteva luni de la cea de-a doua operație majoră suferită, picior, cot și palmă stângă. De când a început să se dea binecunoscutul concurs de muzică la TV, m-am tot gândit la ideea de cum ar fi să ajung și eu pe scenă și să cânt, chiar dacă nu pentru a urma o carieră. Datorită coșmarurilor cu flash-uri din accident care erau din ce în ce mai dese, mi-am dat seama că am nevoie de consiliere post-traumă, consiliere care mă ajutase foarte mult până în acel moment. Totuși eu am considerat că am nevoie de mai mult de atât, iar X Factor era acel ceva.

Oricat mi-a fost de greu, niciodată nu am renunțat să lupt

Astfel, cu multă îndrăzneală, ambiție ieșită din comun și perseverență uluitoare, am început să ies afară în plină iarnă zi de zi fără cârje, purtând doar ortezele. Câteodată m-am prăbușit la pământ și am țipat din cauza durerii profunde ce îmi străbătea tot corpul, dar mereu mă ridicam cumva, uneori singur, proptindu-mă cu spatele de copaci sau de pereți, alteori ajutat de oamenii care se milostiveau de mine. Nu puteam renunța nicicum la gândul că eu pot și trebuie să merg la concurs. Și așa, înfruntând gerul năpraznic, oboseala, durerea și ninsoarea, am reușit ca până în luna mai a anului aceluia, moment în care aveau loc preselecțiile, să las cârjele jos.


Ajutat de tatăl meu cu tehnica, în acest interval de timp am început să îmi pregătesc piesele pentru competiție. Zi de zi repetam la microfon stând pe un scaun în fața oglinzii, încercând să înțeleg mesajul pieselor și să îl transform într-o poveste care să facă parte din mine.


Preselecții X Factor

Ziua preselecțiilor a sosit foarte repede, iar eu, sprijinit de tata, m-am prezentat la proba individuală. Când am aflat că din comisie face parte și doamna Crina Mardare, unul dintre cei mai mari profesori de canto din România, inițial mi s-a cam pus un nod în gât, dar apoi mi-am zis: foarte bine. Dacă este ea în juriu înseamnă că va trebui să mă străduiesc și mai mult pentru a putea ajunge la audiții. Am trecut prin atât de multe momente grele în viață și nu am să mă eschivez tocmai acum. Hai că poți!

Sigur pe mine și fără emoții care să mă copleșească, m-am prezentat în micuța cameră aflată în incinta Palas Mall, loc unde aveau loc preselecțiile. După ce mi-am spus numele, am fost poftit să cânt. PieseleTaking Chances și I don’t want the world to see me au ieșit din glasul meu cu toată forța și cu toată pasiunea de care eram în stare în acel moment. M-am întors acasă sleit de puteri, dar foarte fericit că am reușit să fac față acestei zile și în același timp find încrezător că voi putea ajunge la București la audiții, chiar dacă unii membri din familie nu mi-au dat nici o șansă.

M-am pregătit cu aceeași determinare, până când a sosit clipa cea mare: am fost anunțat telefonic că mă aflu printre cei 400 de oameni din cei 6000 de concurenți din toată țara care vor merge la audiții și vor încerca să impresioneze juriul, format din Horia Brenciu, Delia Matache și Ștefan Bănică Junior.

Pregătit pentru lupta cea mare

După o călătorie epuizantă cu autocarul, am ajuns la București. Pentru mine nu mai conta nimic altceva decât să fiu acolo pe scenă și să dau tot ce am mai bun. Am fost cazați la hotel și am așteptat cu sufletul la gură să vină ziua următoare.

Ziua audițiilor

Impulsionat fiind de un crez puternic, m-am urcat în autocar și peste puțin timp m-am pomenit în fața Palatului Copiilor. La vederea mării de oameni ce era în fața mea, am amuțit pe loc. Aglomerația era exact ce nu aveam nevoie și mi-am dat seama că nu voi putea să fac față. I-am spus tatălui meu că mă gândesc să abandonez. Nu mai puteam rezista în picioare. Tata însă nu m-a lăsat să fac asta. S-a dus la o membră din echipa X Factor și a rugat-o să mă bage mai repede în audiții, spunându-i că am mari probleme de sănătate. Tânăra a acceptat și din acel moment nu s-a dezlipit de mine pănă când am ajuns în backstage și apoi pe scenă.

Înainte de a ajunge în backstage, fiecare concurent era rugat să meargă într-o cabină specială și să își pregătească vocea. Eu am folosit-o pentru a mă privi în oglindă și pentru a mă încuraja: obiectivul tău, Ștefan, este acela de a te bucura de fiecare moment. O să cânți în curând și indiferent de rezultat, te vei întoarce acasă învingător, căci ai învins boala și amintirile dureroase!

cu Răzvan Simion, în backstage

În backstage am fost întâmpinat de simpaticul Răzvan Simion, care m-a salutat călduros și m-a invitat la o tablă pe care era desenat un glob pământesc. Echipa X Factor știa ca eu fac călătorii pentru a mă descoperi pe mine însumi și au apreciat mult asta. Răzvan m-a pus să menționez câteva dintre destinațiile în care am ajuns și să le trec pe glob și iaca așa, de la Narvik la București și de la București la Roma, glasul muzicii răsună, readuce speranța în inimi, trece peste orice limite și învinge toate obstacolele vieții. X Factor înseamnă cu adevărat mult mai mult decât voce.

Gata să intru pe scenă

Răzvan mi-a urat mult succes și mi-am continuat scurtul drum până la scenă. Trebuie să specific faptul că starea mea fizică se agravase considerabil. Alături de mine acum se aflau cei de la serviciul privat de ambulanță, care mi-au interzis să merg pe scenă, căci din cauza emoțiilor puternice pe care ei credeau că le pot avea, puteam face o criză de epilepsie oricând. De asemenea, fiind incomplet recuperat și neavând forță în picioare și nici echilibru, mă puteam prăbuși oricând pe scenă. Dar eu am mers mai departe, fiind sigur că voi face față. Am pășit pe scenă zâmbitor și încărcat cu emoții pozitive. M-am prezentat în fața juriului, le-am spus câte ceva despre mine și apoi a urmat să cânt acapella piesa ce o alesesem pentru această etapă a concursului: I’ll do anything for love.

Am început să cânt și am personalizat fiecare vers, fiecare cuvânt. Am trăit piesa atât de puternic încât părea că aceasta e scrisă pentru mine. În ea mi-am lăsat tot chinul prin care trecusem până atunci și toată agonia. Juriul, care știa că am probleme mari de sănătate, m-a oprit la un moment dat prin vocea lui Ștefan Bănică Jr. Votul pentru piesă a fost NU, dar am primit trei de DA și aplauzele juriului și ale sălii pentru curajul pe care l-am avut să vin aici și pentru extraordinara motivație de a învinge boala și de a nu mă lăsa pradă deznădejdii. M-am simțit copleșit de emoție. Le-am mulțumit tuturor pentru dragostea pe care mi-au transmis-o. Misiunea mea reușise acum. Sufletul îmi fusese alinat și vindecat de marea de neputință.


Experienta X Factor a fost pentru mine ca o trecere pe puntea ce leagă pedeapsa și iertarea, trecutul și prezentul. Oricât a fost de greu, nu am renuntat. Am crezut în mine până la capăt și în ciuda durerii, a valurilor de neputință ce amenințau să mă copleșească, am continuat să merg înainte. Cu ochii îndreptați înspre bunul Dumnezeu și cu recunoștiință în suflet pentru toți cei care au fost și sunt alături de mine.

Eu am ales să înving! Și tu, cel care mă citești, o poți face! Căci indiferent prin ce ai trece în viața asta, nu uita că nu ești singur. Fii curajos, ai credință și va veni ziua în care vei îmbrățișa soarele!

One thought on “X Factor. O altfel de călătorie

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Turisti incapatanati

Nu iti amintesti anii, doar calatoriile

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

Puf de păpădie

Îmi lipsești la fiecare bătaie a inimii, la fiecare clipire, în fiecare secundă și în fiecare moment al zilei!

Breath of heaven

Respiră un gând, o poezie, un sentiment...poartă-le cu tine, fă o tendință din frumosul interior.

mysoul244

"there's a hole in my soul / you can see it in my face / it's a real big place"

RADIO PROPAGANDA

"Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști, ridică-te și mori" - Jim Morrison

Turisti incapatanati

Nu iti amintesti anii, doar calatoriile

Darius Ghiță

“Be your best version!”

Cabinet Individual de Psihologie "Ciucu Alexandra-Elena"

Evaluare si consiliere psihologica si experientiala a copilului, adultului, cuplului si a familiei

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

~ MAINE E PENTRU TOTDEAUNA ~

~ Roxana Ologeanu ~

oliviamartagaidos.wordpress.com

Am plecat după poezie

Șoapte în amurg

Șoaptele sufletului meu

Fericirea dintr-o clipă

„Pământul n-are margini, nici cerurile prag” (Vasile Voiculescu)

Valentin Mihailescu

E greu ,dar greul trece

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

%d bloggers like this: